MASBEST FOOD
INDUSTRIES SDN. BHD.
Office:
4641, Jalan Sri Putri 5/5,
Taman Putri Kulai,
81000 Kulai,
Johor Darul Takzim, Malaysia.
Factory:
65, Jalan Suasa,
Taman Industri Kulai,
81000 Kulaijaya,
Johor Darul Takzim, Malaysia.
+607-6623110
+607-6623109
BLACK PEPPER ALL PURPOSE PASTE
Previous | 4 / 5 | Next |
Net Weight : 140gm (4.93oz)
Black Pepper Crad Cooking Method (Suitable for clam also)
Preparation:
1.MasFood Black Pepper All Purpose Paste 1pkt.
2.Crab 3 pcs(800g- 1kg).
3.Margarine (appropriate).
4.Onion 1 nos (cut in strip).
Cooking Method:
1.Steam the crab for preparation.
2.Heat the margarine and fry the onion.Then, add in MasFood Black Pepper All Purpose Paste continuous fry until fragrance.
3.Add in cooked crad and continuous stir-fry until fragrance . Ready to serve.
Ramuan:
Bawang merah,gula,garam,sos tiram ,SOS plum,tomato purée ,Lada hitam,MSG£¨E621),preservative (211).
Cara Masak Ketam Lada Hitam(Sesuai untuk kerang juga)
Persediaan:
1.MasFood Perencah Lada Hitam Sebanguna 1 pkt .
2.Ketam3 ekor (800g-1kg).
3.Marjerin(bilangan sesuai).
4.Bawang besar biji (potong dalam batang)
Cara Memasak:
1.Stim ketam sehingga masak untuk persediaan.
2.Panaskan marjerin dan goreng bawang besar . Masukan MasFood Perencah Lada Hidam Sebarguna dan terus goreng sehigga wangi .Hidangkan dengan panas .Tambahkan ketam yang masak, terus goreng dan kacau sehingga wangi. Hidangkan dengan panas .
Cara Masak Steak Ayam Lada Hitam( Sesuai untuk steak ikan, steak kambing dan steak lembu juga)
1.MasFood Perencah Lada Hitam Serbaguna 1 pkt .
2.Steak Ayam (400g).
3.Marjerin .(bilangan sesuai ).
4.Bawang besar 1biji .(potong dalam batang ).
Cara Memasak :
1.Panaskan minyak , gorengkan steak ayam sehingga masak .Simpan tepi .
2.Panaskan marjerin ,goreng bawang besar .Masukkan MasFood Perancah Lada Hidam Sebarguna dan terus goreng
sehingga wangi .Menuang Perencah Lada Hidam MasFood yang masak ke atas steak ayam . Hidangkan dengan panas.
Cara Masak Nasi goreng Lada Hidang (Sesuai untuk mi hun dan mee juga )
Persediaan :
1.MasFood Perancah Lada Hidam Sebarguna 1 pkt
2.Makanan laut atau daging (100g).
3.Telur 2 biji ,minyak 3 sudu .
4.Nasi (3 orang ).
5.Bawang besar 1biji .(potong dalam batang).
Cara Memasak :
1. Panaskan minyak, gorengkan bawang besar sehingga wangi. Kemudian ,gorengkan makanan laut (atau daging ) dan telur sehingga masak .
2.Tamdahkan MasFood Perencah Lada Hitam Serbarguna dan terus goreng sehingga wangi .
3.Tambahkan nasi, terus goreng dan kacau sehingga wangi. Hidang dengan panas.